Rusii dezvaluie dimensiunea interventiei militare in Siria: 10.000 de medalii pentru participanti

Marti, 29 Martie 2016, ora 17:40
3042 citiri
Rusii dezvaluie dimensiunea interventiei militare in Siria: 10.000 de medalii pentru participanti
Foto: Gentleman\'s Military Interest Club

Ministerul Apararii de la Moscova a comandat 10.000 de medalii care vor fi acordate militarilor care au luptat in Siria, fapt care dezvaluie si dimensiunea operatiunilor efectuate de Moscova in sprijinul regimului Bashar al Assad.

Distinctia poarta numele "Participantilor la operatiunea militara din Siria" si a fost creata la initiativa ministrului Serghei Shoigu, informeaza Defense News.

O parte dintre militarii rusi intorsi in tara au primit deja decoratia, dupa cum au relatat mai multe canale media din Rusia.

Moscova a initiat ample raiduri aeriene in Siria incepand cu data de 30 septembrie, interventia fortelor militare din Rusia ajutand trupele guvernamentale sa recupereze o buna parte din teritoriul cazut in mainile gruparilor armate ale opozitiei siriene si a teroristilor Statului Islamic.

Un anunt privind retragerea fortelor aeriene din Siria a fost facut pe 14 martie de catre presedintele Vladimir Putin, dar servicii de informatii straine, precum cel din Istrael, considera ca prezenta trupelor rusesti in regiune ramane in continuare masiva.

Desi a negat in repetate randuri ca ar fi initiat operatiuni la nivel terestru, Kremlinul a recunoscut recent, prin vocea catorva oficiali, ca a deplasat in Siria si mai multe contingente din cadrul trupelor speciale Spetsnaz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#numar soldati rusi Siria, #razboi Siria, #interventie militara Rusia, #decoratii razboi Siria , #Rusia