Rusii contruiesc un tunel de peste 100 km pe sub Stramtoarea Bering

Luni, 22 August 2011, ora 18:50
4921 citiri
Rusii contruiesc un tunel de peste 100 km pe sub Stramtoarea Bering

Kremlinul a aprobat planurile de constructie a tunelului de 104 kilometri pe sub Stramtoarea Bering, in valoare de 60 de miliarde de euro, care ar putea crea un traseu inedit, cu trenul: de la Londra la New York, via Moscova.

Potrivit planurilor, tunelul ar trebui sa treaca pe sub insulele Diomede si sa faca legatura intre Est si Vest.

Inginerii sustin ca nu exista niciun motiv tehnic real pentru care tunelul sa nu fie realizat si ca un astfel de tunel ar putea fi o varianta mai ieftina de transport marfuri in intreaga lume, potrivit The Daily Mail.

Ideea apartine Tarului Nicolae II in 1905 si a fost andorsata de Aleksandr Levinthal, reprezentant pentru Extremul Orient Rus, in cadrul unei conferinte pe dezvoltarea infrastructurii in nord-estul Rusiei.

Conferinta de la Yaktusk, care a durat trei zile, a adus delegati din SUA, China si Marea Britanie si a avut ca scop atragerea de potential economic din zona bugata in resurse a Rusiei.

"Ar trebui sa fim martorii unei dezvoltari avansate a infrastructurii feroviare si rutiere aici, in Extremul Orient, si o imbunatatire a climatului de investitii rusesc", a declarat Levinthal pentru The Times.

Planurile Kremlinului de a extinde infrastructura feroviara cu 3.780 de kilometri catre Siberia pana in 2030 includ si o cale ferata de 800 km care sa faca legatura intre Trans-Siberian si Yaktusk, investitie care se ridica la 900 de milioane de dolari si are data limita de realizare anul 2013.

Asta ar insemna constructia unui tunel care ar putea dura inca 15 ani.

Ruta ar fi de doua ori mai mare decat Channel Tunnel, intr-o zona slab populata si la kilometri distanta de centrele intens populate.

Inginerii americani ar trebui astfel sa creeze o infrastructura prin Alaska si sa faca legaturi cu orase din Canada si mai departe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#infrastructura feroviara, #rusia, #tunel , #Rusia