Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rusii cauta investitori in Canada: Avem aur, diamante si nichel!

Rusii cauta investitori in Canada: Avem aur, diamante si nichel!


Criza economica din Rusia pare sa fi afectat companiile din sectorul minier, acestea evitand in 2015 sa opteze pentru zacamintele scoase la licitatie de catre guvernul de la Moscova.

In disperare de cauza, oficialii din Ministerul Resurselor Naturale tatoneaza acum piata de capital din Canada, punand pe tava cateva zacaminte metalifere si de pietre pretioase aflate in diverzse regiuni ale tarii, anunta agentia TASS.

Alexei Orlov, directorul departamentului de Geologie si Utilizarea Resurselor din Subsol a fost persoana insarcinata sa atraga investitori canadieni pentru licitatiile pe care Moscova vrea sa le reia in acest an.

"Rusia are una dintre cele mai bogate baze de resurse naturale, incluzand aur, diamante si nichel", a precizat acesta in fata publicului prezent la Conferinta Miniera Eurasiatica de la Toronto.

Orlov a afirmat ca este un moment propice pentru companiile straine sa investeasca in industria miniera din Rusia prin inscrierea in licitatiile organizate de guvern pentru diferita zacaminte din zona orientala a tarii.

"Nu toate licitatiile pe care le-am organizat in 2015 au fost adjudecate. Unele dintre ele se vor relua in cursul acestui an", a explicat Alexei Orlov.

Datele statistice din perioada 2014-2015 arata ca Ministerul Resurselor Naturale a atribuit doar 60% din licentele de exploatare a zacamintelor scoase la licitatie.

Pretul materiilor prime a scazut la niveluri dramatice in cursul anului trecut, ca urmare a reducerii cererii de pe piata din China si a influentei pretului scazut al petrolului.

In primele luni ale acestui an, doar aurul a reusit sa evolueze pe un trend ascendent, analistii afirmand ca acesta se va mentine cel putin pana la sfarsitul anului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3361 ori