Rusii au la dispozitie o nava de lupta care starneste invidia Occidentului. Va naviga in Pacific

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 09:12
11285 citiri
Rusii au la dispozitie o nava de lupta care starneste invidia Occidentului. Va naviga in Pacific
Foto: minthuhan1993

Flota Pacificului din Rusia va intra in posesia celei mai noi nave de lupta creata in ultimii ani, lasand astfel sa se vada ca programul de modernizare al fortelor armate initiat de Kremlin merge inainte.

Corveta din clasa Steregushchy starneste deja invidia multor tari occidentale prin sistemul modern de rachete si tehnologia antiradar introduse la bord, anunta IB Times.

Oficiali din cadrul Marinei militare a Rusiei au anuntat ca nava va fi apta de a intra in serviciu de la jumatatea acestui an, fiind a cincea din clasa ei si prima care intra in componenta flotei din Pacific.

Fregata a fost botezata Sovereshenny (Invincibila) si in acest moment executa teste de lupta inainte de a fi deplasata spre porturile militare din estul Rusiei.

Pe nava de 105 metri lungime poate fi cazat un echipaj de 90-100 de persoane, gata oricand sa manevreze armele care pot tinti nave de suprafata, submarine, avioane si tinte de la tarm.

Sistemele de la bord permit echipajului sa ia la tinta mai obiective simultan, pe langa sistemul de rachete nava fiind dotata si cu arme de calibru mare si aruncatoare de grenade de mare putere.

Insa, sistemul antiradar gandit de inginerii rusi este cel mai impresionant dispozitiv pentru potentiali adversari ai Moscovei, acesta constand in acoperirea carenei de otel cu o fibra de sticla special conceputa pentru a permite navei sa inainteze fara a fi depistata.

Autonomia navei este de 4.000 de mile nautice sau 15 zile pana la urmatoarea reincarcare a rezervoarelor de combustibil.

In 2016, Moscova a anuntat ca va suplimenta bugetul destinat modernizarii fortelor armate din Rusia cu 6 miliarde de dolari, dup ace cu un an inainte s-a clasat pe locul al IV-lea in lumea in privinta cheltuielilor pentru inarmare, cu 64 miluiarde dolari, dupa SUA (596 miliarde USD), China (215 miliarde) si Arabia Saudita (87,2 miliarde).

#program inarmare Rusia, #Flota Pacificului, #nave de lupta, #buget inarmare Rusia , #Rusia