Rusii au gasit un nou produs pe care vor sa-l interzica: prezervativul occidental

Joi, 06 August 2015, ora 14:47
5232 citiri
Rusii au gasit un nou produs pe care vor sa-l interzica: prezervativul occidental
Foto: Wikimedia

Embargoul impus de Rusia unor produse occidentale, ca raspuns la masura sanctionarii Moscovei pentru declansarea crizei din Ucraina, ar putea sa adauge pe lista un nou produs.

Pe langa alimentele si bauturile produse in SUA si UE, un ministru rus vrea sa introduca si prezervativele din Occident pe lista marfurilor interzise in tara. "Ar putea rezolva problema demografica!", ii tine isonul un fost membru al Executivului de la Moscova, dezvaluie Quarz.

Rusia cere "decretei"

Ministrul Industriei si Comertului din Rusia, Denis Manturov, a fost cel care a venit cu nastrusnica propunere si, spre mirarea multora, a gasit rapid si adepti care sa sustina interzicerea acestor anti-conceptionale de import.

"Restrictiile impuse prezervativelor de import il va face pe cetatean mai disciplinat, mai strict si riguros in alegerea partenerilor sexuali", a declarat un fost sef al sanatatii din precedentul guvern, Ghennadi Onishchenko.

Acesta a adaugat ca, prin restrictionarea numarului de prezervative de pe piata, natiunea ar avea de castigat putand sa isi rezolve problema demografica. In Rusia, rata nasterilor este in declin de aproape un deceniu.

"Oricum, sunt scumpe!"

Onishchenko a contrazis ideea general acceptata prin care prezervativul este si unul dintre cele mai sigure mijloace de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala, mentionand: "Nu au nimic de a face cu sanatatea!".

Statisticile oficiale arata ca infectiile cu HIV sunt in crestere in Rusia, alte 90.000 de cazuri fiind inregistrate doar anul trecut, dupa cum explica seful programului guvernamental de combatere a maladiei, Vadim Prokovsky.

Daca in trecut Pokrovsky era unul dintre criticii Kremlinului pentru indiferenta cu care trata programele de prevenire HIV/SIDA, de aceasta data ideea interzicerii prezervativelor produse in Occident il lasa rece: "Nu are niciun efect. Oricum, erau scumpe pentru multi!".

In acelasi timp, cele de provenienta locala sunt recunoscute pentru proasta lor calitate, de unde, probabil, si efectul pe care l-ar avea in cresterea demografica.

Chestionat de ziarul Pravda asupra dilemei prezervativelor care ii framanta pe oficialii de la Moscova, unul dintre purtatorii de cuvant de la Kremlin a declarat: "Pana acum nu ne-am gandit la asta".

#lista produse embargo Rusia, #marfuri interzise Rusia, #prezervative Rusia, #cazuri HIV Rusia , #Rusia