Rusii abia asteapta sa-si primeasca noile submarine invizibile pentru Marea Neagra

Marti, 14 Iulie 2015, ora 16:42
5994 citiri
Rusii abia asteapta sa-si primeasca noile submarine invizibile pentru Marea Neagra
Foto: Wikimedia

Flota Rusiei din Marea Neagra va fi intarita cu noi submarine moderne, pana la sfarsitul anului viitor, a anuntat amiralul Viktor Chirkov, seful Fortelor Navale ruse.

Pentru moment, marina militara rusa asteapta livrarea submarinului Krasnodar, pana la finalul acestui an, dupa ce alte trei nave similare au fost receptionate in ultimii doi ani, a anuntat comandantul Fortelor Navale din Rusia, citat de agentia rusa TASS.

"Controlam constant procesul de constructie a celor sase submarine 636M (clasa Varshavyanka, diesel-electric, varianta modernizata a clasei Kilo - n.red.) pentru Flota din Marea Neagra. Pana la sfarsitul acestui an vom receptiona vasul Krasnodar, iar alte doua nave, Kolpino si Veliki Novgorod, sunt in constructie la santierele Amiralitatii", a declarat amiralul Chirkov.

"Odata cu receptia treptata a acestor submarine in portul Novorosiisc, putem spune ca ne-am indeplinit misiunea de a revitaliza Flota Marii Negre", a mai spus seful Fortelor Navale rusesti.

Alte trei nave, Novorosiisc, Rostov-pe-Don si Stary Oskol, au fost predate marinarilor rusi in 2014, respectiv 2015.

Noile submarine 636M sunt capabile sa efectueze misiuni de lunga durata, avand o autonomie crescuta, aparatura de navigatie si comunicatii moderne si armament nou la bord, a precizat amiralul rus.

Seful Fortelor Navale ruse sustine ca inginerii implicati in aceste proiecte au depus eforturi mari pentru a se asigura ca noile submarine rusesti vor fi "invizibile", adica foarte silentioase si cu emisii ale aparaturii electrice de la bord extrem de reduse.

Imagini de la lansarea primului submarin din aceasta serie, in 2013:

#submarine Rusia Marea Neagra, #Flota Marii Negre Rusia, #patrula submarine Marea Neagra , #Rusia