Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rusia vrea sa stranga 18 miliarde de dolari

Rusia vrea sa stranga 18 miliarde de dolari

Rusia va lansa o emisiune de obligatiuni de 18 miliarde de dolari, prima operatiune denominata in valuta din ultimii noua ani, prin care Moscova doreste sa-si consolideze finantele publice si sa profite de cererea tot mai mare de active de pe pietele emergente, potrivit Financial Times (FT).

  Rusia a semnalat saptamana trecuta ca intentioneaza sa obtina 18 miliarde de dolari prin vanzarea de obligatiuni de stat in primul trimestru al anului viitor, in contextul scaderii abrupte a costurilor de indatorare suportate de emitentii de pe pietele emergente.

Spread-urile yield-urilor obligatiunilor suverane din statele emergente s-au restrans in medie la 2,9 puncte procentuale peste randamentul titlurilor de Trezorerie emise in Statele Unite, de la 7 puncte procentuale la inceputul lunii martie.

Pentru Rusia, spread-urile s-au redus la 2,4 puncte procentuale, de la 7,5 puncte in martie.

Cererea pentru active cu grade mai ridicate de risc, precum cele de pe pietele emergente, a crescut in ultimele sapte luni odata cu avansul puternic al burselor de valori si de marfuri, determinand scaderea costurilor de indatorare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 973 ori
Citeste mai multe desprerusia miliarde dolari ruble valuta