Rusia vrea o baza permanenta pe Luna

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 21:08
1231 citiri
Rusia vrea o baza permanenta pe Luna

Interesul Rusiei in ceea ce priveste calatoriile in spatiu continua. Vladimir Popovkin, seful Agentiei Spatiale ruse Roscosmos spune ca obiectivul Rusiei este de a construi o baza permanenta pe Luna.

"Nu vrem doar ca omul sa paseasca pe Luna. Astazi, stim suficient de multe lucruri despre Luna, stim ca exista apa in zonele polare", a declarat presedintele Roscosmos pentru Business Insider, mentionand ca Rusia se afla in discutie cu NASA si Agentia Spatiala Europeana.

Rusia pregateste si doua misiuni fara echipaj uman catre satelitul Terrei pana in anul 2020, denumite Luna Glob si Luna Resource.

Documentele Kremlinului publicate cu cateva luni in urma sugereaza ca statul rus spera sa aiba o baza permanenta pe luna pana in 2030.

Cu un an in urma, Vladimir Putin declara ca baza permanenta ruseasca ar putea fi amplasata in zona polului nord al Lunii, in apropierea unor surse de apa.

Ideea de infiintare a unei baze permanente, cu echipaj uman, pe Luna a mai fost analizata in Rusia si SUA in perioada "Razboiului rece", in anii '50.

#baza permanenta luna rusia, #rusia spatiu cosmic , #Rusia