Rusia vinde masiv din detinerile de titluri ale Trezoreriei SUA

Vineri, 16 Mai 2014, ora 10:40
2414 citiri
Rusia vinde masiv din detinerile de titluri ale Trezoreriei SUA

Detinerile Moscovei de titluri ale Trezoreriei SUA au scazut in martie cu 20%, la cel mai redus nivel din septembrie 2008, analistii sustinand ca bancile rusesti au incercat sa evite sanctiunile impuse de SUA, iar Banca Centrala a Rusiei a cautat sa opreasca deprecierea rublei, transmite Bloomberg.

Rezervele de obligatiuni SUA ale Rusiei au scazut in martie pentru a cincea luna consecutiv, la 100,4 miliarde de dolari, de la 126,2 miliarde de dolari in februarie, conform datelor publicate joi de Departamentul Trezoreriei de la Washington.

SUA au inghetat activele a 45 de persoane fizice din Rusia, inclusiv seful Rosneft, Igor Sechin, si a 19 entitati, cum ar fi SMP Bank si Bank Rossiya, ca raspuns la anexarea Crimeii de catre Rusia. Administratia Obama si aliatii sai europeni au amenintat cu sanctiuni economice si mai dure, posibila tinta fiind industria bancara.

Bancile din Rusia 'incearca sa scape de potentialele sanctiuni', sustine James Bianco, presedintele Bianco Research LLC in Chicago.

Reducerea rezervelor de obligatiuni SUA ale Rusiei ar putea fi si rezultatul eforturilor demarate de Banca Centrala a Rusiei pentru stoparea deprecierii rublei, arata Bianco. Rubla s-a depreciat cu 5% anul acesta fata de dolar, fiind cea mai slaba performanta in randul pietelor emergente, dupa moneda argentiniana.

Franta, principala destinatie pentru investitiile Bancii Centrale a Rusiei

In martie, Franta a depasit SUA pentru prima data, devenind principala destinatie pentru investitiile Bancii Centrale a Rusiei si subliniind dificultatile cu care se confrunta Europa in privinta sanctiunilor impuse acestei tari.

Valoarea rezervelor in active franceze detinute de Bank Rossii, inclusiv obligatiuni guvernamentale si depozite, a crescut la 32% la 30 iunie, un avans de patru puncte procentuale fata de precedentele trei luni, in timp ce investitiile acesteia in SUA au scazut la 29,7%, de la 33,8%, si in Germania la 19,3%, se arata in raportul trimestrial publicat pe site-ul Bank Rossii.

In schimb, a crescut valoarea rezervelor in active din Marea Britanie si Japonia. SUA au cazut pe locul doi in topul principalelor destinatii de investitii ale Bancii Rusiei pentru prima data din 2006, cand a inceput publicarea datelor.

Rusia este pe locul cinci in topul tarilor care detin cele mai mari rezerve valutare, dupa China, Japonia, Arabia Saudita si Elvetia, conform datelor Bloomberg. Banca Centrala a Rusiei a indicat ca este posibil sa nu mai adauge alte valute la rezervele sale, dupa ce a achizitionat dolari canadieni si australieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#titluri trezorerie sua, #investii Banca Centrala Rusia, #trezoreria sua , #Rusia