Rusia testeaza o noua arma secreta: Avionul hipersonic care poate arunca bombe nucleare din spatiu

Vineri, 15 Iulie 2016, ora 11:16
15574 citiri
Rusia testeaza o noua arma secreta: Avionul hipersonic care poate arunca bombe nucleare din spatiu
Fotoi: militarytechcooperations.wordpress.com

Kremlinul se lauda cu o noua arma secreta, care i-ar putea asigura superioritatea in fata adversarilor: avionul hipersonic PAK-DA capabil sa scape de radare si sa arunce bombe nucleare din spatiu.

Iesit de pe plansele proiectantilor de la Biroul de Design Tupolev, PAK-Da ar putea fi gata de zbor in 2020, anunta IB Times.

Inginerii de la Tupolev au creat si bombardierele Tu-95, surprinse anul trecut de aviatia SUA in zboruri de survol in apropierea coastelor Alaskai.

"Ideea este ca avionul va putea decola de pe un aeroport normal pentru a patrula spatiul aerian rusesc. La comanda se va putea ridica in spatiul cosmic pentru a lovi tintele cu rachete nucleare, pentru ca apoi sa revina la baza", a explicat lt.-col. Aleksei Solodovnikov pentru RIA Novostni.

Cooperarea dintre Tupolev si Institutul Central pentru Aerohidrodinamica din Rusia ar trebui sa asigure aeronavei o viteza de racheta in modul hipersonic de zbor, iar PAK-DA este conceput sa consume atat kerosen, cat si metan si oxigen.

Generalul Sergei Karakayev, seful Fortelor Strategice de Rachete din Rusia, afirma ca motorul aeronavei a fost supus deja testelor, acesta urmand sa fie prezentat, in septembrie, in cadrul Forumului International pentru Tehnologie Militara de la Moscova.

"Abilitatile operationale ale prototipului au fost demonstrate. Mai avem de lucrat la cateva detalii vreme de un an. Odata stabilite acestea vom trece la construirea motorului.

In faza a doua proiectului, in 2018, vom construi componentele avionului. Poate grabesc eu putin lucrurile, dar cred ca in 2020 vom avea un model complet functional", a anunat Karakayev.

Rusia se claseaza pe locul 4 in topul celor mai mari investitori in aparare, dupa SUA, Arabia Sadita si China, bugetul alocat sectorului marcand anul trecut o crestere cu 7,5 procente, pana la 66,4 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget Aparare Rusia, #avion hipersonic, #atac nuclear Rusia, #bombardier PAK DA, #arma secreta Rusia , #Rusia