Rusia sustine limitarea remuneratiilor bancare, insa doar la nivel national

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 17:48
911 citiri
Rusia sustine limitarea remuneratiilor bancare, insa doar la nivel national

Rusia sustine ca reglementarea remuneratiilor bancare trebuie sa fie facuta la nivel national, a declarat joi principalul consilier economic al presedintelui Dmitri Medvedev, in contextul in care liderii europeni vor sa propuna in cadrul summitului G20 o limitare internationala, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Consideram ca reglementarea bonusurilor trebuie sa fie realizata la nivel national", a declarat Arkadi Dvorkovici in cadrul unei conferinte pe tema summit-ului G20 ce va avea loc pe 24-25 septembrie la Pittsburgh. "Nu trebuie sa existe o suma fixata la nivel internationlal. Este decizia fiecarei tari", a declarat Dvorkovici.

"O decizie pe tema primelor va fi luata in cadrul summtirului G20, evident, insa nu va exista o cifra", a mai spus el. Sefii de stat si de guvern din grupul G20, forum ce reuneste principalele tari dezvoltate si emergente, urmeaza sa se intalneasca pe 24-25 septembrie la Pittsburgh, in Statele Unite, pentru a incerca sa reformeze reglemantarile financiare internationale si sa-si coordoneze eforturile pentru iesirea din criza.

La initiativa Frantei, europenii vor sa propuna o actiune interationala concertata pentru limitarea remuneratiilor bancare, insa Statele Unite se arata categoric impotriva unei astfel de masuri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#remuneratii, # Rusia, # summit, # G20 , #Rusia