Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rusia sustine ca planurile de majorare a taxelor de import nu vin in contradictie cu deciziile G20

Rusia sustine ca planurile de majorare a taxelor de import nu vin in contradictie cu deciziile G20

Planurile Rusiei de a majora taxele de import nu sunt in contradictie cu cererea formulata in weekend in cadrul intrunirii G20, de a nu mari barierele comerciale in urmatoarele 12 luni, a declarat astazi un oficial rus, citat de Reuters.La inceputul acestei luni, oficialii rusi au anuntat ca vor sa majoreze drastic taxele de import pentru autoturisme, pentru a proteja producatorii interni. Moscova a mai anuntat ca isi va revizui acordurile cu mai multe state, printre care si Statele Unite, cu privire la taxele de import.


Aceste planuri par a fi in contradictie cu acordul semnat de liderii G20, printre care si presedintele rus Dimitri Medvedev.


"Subliniem importanta critica a respingerii oricaror forme de protectionism si a evitarii izolationismului economic in contextul perioadelor de incertitudine financiara", arata comunicatul emis in acest weekend de G20.


Cu toate acestea, ministrul adjunct de finante Dimitri Pankin a spus astazi ca nu exista nicio contradictie.


Oficialul a mai spus ca nu exista nicio contradictie intre Rusia si G20 nici in ceea ce priveste politica monetara. Rusia a majorat dobanda de politica monetara in incercarea de a tempera retragerile de capital si de a sustine rubla, in timp ce numeroase tari din Occident au redus dobanda pentru a incuraja cresterea economica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1001 ori