Rusia renunta la importurile de armament: Ne descurcam pe plan local...

Marti, 24 Februarie 2015, ora 08:00
3766 citiri
Rusia renunta la importurile de armament: Ne descurcam pe plan local...
Foto: Rostec

Sanctiunile economice ii fac pe oficialii de la Moscova sa-si revizuiasca strategia de producere a tehnicii militare.

Serghei Chemezov, directorul executiv al Rostec, a anuntat in cadrul expozitiei de tehnica militara de la Abu Dhabi ca, din 2017, toate componentele echipamentelor militare rusesti vor fi fabricate pe plan intern.

"Sanctiunile economice ne-au provocat sa gasim solutii, asa ca ne vom produce singuri anumite piese de armament, pe care pana acum le importam", a anuntat Chemezov, citat de agentia Reuters.

Dispare filiera ucraineana

Rusia s-a prezentat la Abu Dhabi cu peste 700 de echipamente militare produse de 21 de companii din indsustria apararii.

Pana anul trecut, Rusia achizitiona o parte din piesele componente ale armelor din Ucraina, insa conflictul dintre Kiev si Moscova a inghetat aceste contacte.

"Pana la izbucnirea conflictului si impunerea sanctiunilor importam componente din fabricile si uzinele de armament din Ucraina.

Acum suntem hotarati ca pana in 2017 sa eliminam toate importurile din industria militara", a declarat Serghei Chemezov.

Exporturi masive

In fata seicilor din Emirate si a oaspetilor veniti la IDEX-2015, targul de tehnica militara din Abu Dhabi, Chemezov a accentuat faptul ca exporturile de armament din Rusia sunt pe val.

Conform datelor prezentate de acesta in cadrul unei conferinte de presa, in 2014, Rusia a exportat armament in valoare de 13 miliarde de dolari, iar anul acesta se asteapta ca suma sa fie depasita, anunta agentia de presa rusa Sputnik.

Kalashnikov, motorul unei economii ciuruite. Ce fac rusii cu atatea arme?

Duminica, ministrul Industriei si Comertului din Rusia, Denis Manturov, a anuntat ca Emiratele Arabe Unite sunt interesate de achizitionarea unor arme de mare calibru pentru marina militara.

La aceasta tranzactie se adauga si dotarea armatei iraniene cu un sistem de rachete Gladiator, ca si eventuala semnare a unui contract cu India, pentru producerea unor avioane de vanatoare nedetectabile, dupa modelul Suhoi T-50.

Show-urile militare din Europa, neinteresante

Rusii anunta si ca nu-si vor mai expune armamentul in cadrul show-urilor de profil din Europa.

"Show-urile de tehnica militara din Europa sunt neinteresante. IDEX 2015 se dovedeste mult mai eficient decat o expozitie de profil din Londra sau orice alt stat european", a mai spus Chemezov.

In Rusia, industria de armament este singura care mai aduce venituri stabile din exporturi, dupa ce piata petrolului s-a prabusit brusc, reducand drastic nivelul incasarilor din exportul de combustibil.

#industrie armament Rusia, #export armament Rusia, #venituri industria militara Rusia , #Rusia