Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rusia reduce din nou taxele

Rusia reduce din nou taxele

La sfarsitul saptamanii trecute, parlamentul rus a stabilit o reducere substantiala a contributiilor sociale, punand in practica promisiunile guvernului de a scadea povara fiscala.Incepand cu luna ianuarie, angajatorii vor datora 26% pentru salarii de pana la 280.000 de ruble (9.650 de dolari), o contributie marginala de 10% asupra salariilor intre 9.650 si 21.000 de dolari, si 2% pentru ceea ce depaseste 21.000 de dolari pe an.

In acest fel, cu cat venitul este mai mare, cu atat valoarea procentuala a contributiei scade, incurajand declararea salariilor si angajarea de forta de munca cu forme legale. In Rusia, contributiile sociale sunt retinute separat de impozitul unic de 13% pe venit si acopera sumele datorate fondurilor de pensii si asigurarilor de sanatate.

Procentele de mai sus se aplica tuturor veniturilor de natura salariala. Analistii din Rusia au comentat ca schema actuala aduce putine beneficii pentru salariile intre 300 si 850 de dolari lunar (zona in care se afla forta de munca angajata fara contract), dar aduce avantaje considerabile in cazul veniturilor lunare aflate la nivelul salariului mediu, adica 190 de dolari.

Sursa: Capital

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1207 ori