Rusia pregateste un scut anti-racheta inedit. Este format din relee de telefonie

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 22:09
6292 citiri
Rusia pregateste un scut anti-racheta inedit. Este format din relee de telefonie
Foto: Wikimedia

Statele Unite ar putea pune la sertar proiectul unui sistem anti-racheta bazat pe dirijabile, dar in Rusia lucrurile stau cu totul altfel.

Conform revistei Endgadget, rusii au de gand sa foloseasca dotarile din infrastructura civila de telecomunicatii pentru a bruia sistemul de ghidaj al rachetelor inamice.

Releele de telefonie mobila, imprastiate de-a lungul si de-a latul Federatiei Ruse ar putea sa se transforme intr-un veritabil scut anti-racheta, cu ajutorul unor sisteme de bruiaj pe care inginerii militari vor sa le instaleze pe acestea.

Aria de acoperire ar fi astfel largita, sustin diverse surse din sectorul Apararii pentru ziarul Izvestia. Sistemul de bruiaj ar urma sa preia automat comanda asupra celor 250.000 de antene de telefonie imprastiate in toata tara.

Paienjenisul realizat in acest mod ar urma sa protejeze regiuni intregi de semnalul de navigatie emis de sateliti, facand imposibila directionarea rachetelor catre tinta, sustin acestia.

Conform unui purtator de cuvant al Ministerului Apararii de la Moscova, o serie de teste vizand eficacitatea sistemului au fost puse deja in practica.

Cu toate acestea, planul conceput de rusi nu pare fara cusur, in contextul in care rachetele de croaziera sunt deja echipate cu aparatura anti-bruiaj. In acelasi timp, bruiajul ar urma sa perturbe si sisteme defensive anti-aeriene ale armatei ruse.

Insa, unul dintre analistii militari consultati de Izvestia sustine ca orice milisecunda de activitate a sistemului de bruiaj Pole-21, conceput de inginerii rusi, poate devia de pe traiectorie o racheta.

Fara a comenta prea mult eficacitatea sistemului anti-racheta conceput de omologii lor rusi, inginerii militari americani tind sa considere ca Rusia pare sa se pregateasca pentru un atac iminent indreptat impotriva sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scut antiracheta Rusia, #sistem bruiaj rachete, #atac rachete Rusia, #tensiuni Rusia NATO , #Rusia