Rusia isi intareste influenta. Ofera Serbiei un imprumut de 400 de milioane de dolari

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 09:53
1164 citiri
Rusia isi intareste influenta. Ofera Serbiei un imprumut de 400 de milioane de dolari

Rusia si Serbia vor semna mai multe acorduri interguvernamentale cu ocazia vizitei premierului sarb Ivica Dacic la Moscova, programata pentru 10 si 11 aprilie, Moscova urmand sa ofere guvernului de la Belgrad si un imprumut in valoare de 400 de milioane de dolari, a anuntat marti serviciului de presa al guvernului sarb.

Discutiile dintre cele doua delegatii vor fi consacrate cooperarii economice, umanitare, realizarii de investitii si problemei kosovare, potrivit agentiei RIA Novosti.

Belgradul va propune extinderea regimului de liber schimb in comertul bilateral la mai multe produse, printre care se numara autoturismele, tutunul, zaharul si branzeturile.

Principalul acord care va fi semnat este cel care prevede acordarea unui imprumut Serbiei in valoare de 400 de milioane de dolari pentru a sustine bugetul acestei tari. Alte acorduri vor fi incheiate in domeniul cooperarii militare, in sectorul transporturilor feroviare, pentru recunoasterea reciproca a diplomelor si gradelor stiintifice si pentru protectia monumentelor militare.

Cele doua tari vor mai realiza si un plan pentru dezvoltarea unui centru umanitar comun pana in anul 2015. Serviciile vamale din Rusia si Serbia vor semna un memorandum pentru schimbul de date in sectorul comertului exterior.

Premierul sarb se va intalni miercuri cu omologul sau rus Dmitri Medvedev si cu presedintele Vladimir Putin. Delegatia sarba urmeaza sa poarte negocieri si cu vice-presedintele Consiliului de administratia al bancii ruse VTB, Vassili Titov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imprumut Serbia Rusia, #credite internationale Rusia, #acord Rusia Serbia , #Rusia