Rusia, gazda Cupei Mondiale pe munca puscariasilor - cum face Putin economie

Marti, 26 Mai 2015, ora 17:45
3246 citiri
Rusia, gazda Cupei Mondiale pe munca puscariasilor - cum face Putin economie
Foto: EA Worldview

Autoritatile de la Moscova ar putea sa foloseasca detinuti pentru efectuarea lucrarilor necesare pentru gazduirea Campionatului Mondial de Fotbal din 2018.

Propunerea a fost facuta de parlamentarul Alexander Khinshtein din partea Partidului Rusia Unita si se bucura si de acceptul conducerii Serviciului Penitenciarelor din Federatia Rusa, arata cotidianul The Irish Independent.

Scosi la munca

Conform initiativei lui Khinshtein, detinutii ar urma sa fie scosi la munca in fabrici si ateliere care lucreaza sub contract cu autoritatile regionale din zonele in care se vor desfasura meciurile Cupei Mondiale.

Astfel se pot reduce cheltuielile de la buget pentru investitiile necesare organizarii acestui eveniment.

"Va ajuta in sensul in care materialele de constructie vor fi achizitionate la un pret redus fata de cel al pietei", explica parlamentarul.

"Pe de alta parte si scoaterea detinutilor intr-un program de munca este un lucru pozitiv", considera Khinshtein.

Sistemul de munca din penitenciarele rusesti este considerat ca unul care profita din plin de pe urma detinutilor, acestia fiind platiti mizerabil si fortati sa lucreze peste program.

In 2013, activista gruparii Pussy Riot, Nadejda Tolokonnikova, a intrat in greva foamei din cauza conditiilior de munca din lagarul in care fusese inchisa.

Insa, propunerea lui Khinshtein este privita cu ochi buni de sefii Serviciului Federal al Penitenciarelor, care i-au cerut parlamentarului sa puna pe hartie propunerea sa pentru a o supune oficial votului din Legislativ.

Bugetul stabilit pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal este de 637,6 miliarde de ruble, aproximativ 11,5 miliarde de dolari, dar deprecierea monedei rusesti din 2014 pune in pericol planurile de investitii.

Aceasta pentru ca o mare parte din materialele de constructie urmeaza sa fie importate de pe piata occidentala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#munca detinuti Rusia, #lucrari investitii CM 2018 Rusia, #costuri investitii CM 2018 , #Rusia