Rusia decreteaza embargo asupra dulciurilor ucrainene

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 11:43
945 citiri
Rusia decreteaza embargo asupra dulciurilor ucrainene

Agentia rusa pentru protectia consumatorilor, Rospotrebnadzor, a anuntat vineri interzicerea dulciurilor produse in Ucraina, in timp ce tensiunile cresc intre Moscova si Kiev, aflat deja sub embargo rus in legatura cu mai multe produse alimentare, relateaza AFP.

"Un control al statului" cu privire la unele marci de dulciuri ucrainene a aratat "incalcari ale legii": continutul lor nu corespunde "standardelor indicate pe eticheta", a declarat agentia intr-un comunicat.

"Pentru a asigura drepturile consumatorilor, Rospotrebnazor (...) interzice importul pe teritoriul rus al dulciurilor produse in Ucraina", a anuntat ea.

Rusia a interzis importurile din tarile care i-au impus santiuni

Aceasta decizie are loc la o luna dupa interzicerea masiva a importurilor de produse alimentare provenind din tari care au pus in aplicare sanctiuni fata de Rusia, acuzata ca sustine insurgentii din estul Ucrainei.

Rusia a interzis deja importurile de produse lactate si cele de ceapa si ciocolata din Ucraina, precum si mai multe bauturi alcoolice ucrainene, avansand ca motiv protectia consumatorilor rusi.

Nu este prima data cand organismele de reglementare rusesti descopera brusc probleme in privinta unor produse provenind din tari cu care are relatii diplomatice tensionate.

In 2008, Rusia a interzis importurile de vin georgian in timpul razboiului dintre cele doua tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusia ucraina, #importuri Rusia , #Rusia