Rusia a recuperat milioane de ruble, dupa ce a interzis datornicilor sa plece din tara

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 09:51
1488 citiri
Rusia a recuperat milioane de ruble, dupa ce a interzis datornicilor sa plece din tara

Executorii judecatoresti rusi au recuperat datorii in valoare de milioane de ruble de la persoanele care aveau credite, dupa ce le-au interzis sa calatoreasca in strainatate pana ce platesc.

Executorii au declarat ca au semnat 82.000 de interziceri de calatorie in strainatate si au recuperat aproape 800 de milioane de ruble (24,25 milioane de dolari) de la debitori, dintre care multi au aflat ca nu pot parasi tara de abia cand au ajuns la granita, transmite Reuters.

"Schema a fost foarte eficienta, un succes fenomenal", a declarat marti Natalia Selivanova, purtatoarea de cuvant a Serviciului federal al executorilor judecatoresti.

Masura a fost introdusa la inceputul anului 2008, dupa mai multe avertismente si o decizie juridica, a declarat Artur Parfencikov, directorul serviciului.

"Daca cineva nu-si poate plati datoria de 100.000 de dolari si apoi plateste pentru o excursie in Tailanda (...), asta nu este numai ilegal, ci si imoral", a declarat el la Moscova.

Rusia a mai fost nevoita sa foloseasca masuri neobisnuite pentru a recupera datoriile, intrucat sistemul sau legal favorizeaza adesea persoanele sarace care iau credite, in fata creditorilor, afirma Richard Hainsworth, directorul agentiei de creditare Rus Rating din Moscova.

Autoritatile ruse au trecut numele persoanelor care nu si-ai platit datoriile pe afise in ultimii ani, sperand ca acestia vor plati de rusine.

 

sursa: ziare.com

#credite, #datorii, #milioane, #recuperari, #ruble, #rusia , #Rusia