Rusia a inaugurat cel de-al doilea tronson al oleoducului Siberia-Pacific

Marti, 25 Decembrie 2012, ora 12:52
1296 citiri
Rusia a inaugurat cel de-al doilea tronson al oleoducului Siberia-Pacific

Rusia a inaugurat cel de-al doilea tronson al oleoducului Siberia-Pacific, care va transporta petrol siberian catre Asia, a informat marti agentia de stiri rusa Ria Novosti, preluata de AFP.

Cel de-al doilea tronson de peste 2.000 de km face legatura intre Skovorodino (regiunea Amur, Extremul Orient Rus) si Kozmino in Extremul Orient, pe coasta Marii Japoniei, si va avea la inceput o capacitate anuala de 30 de milioane de tone de petrol.

Capacitatea anuala a acestui tronson, care a fost data in folosinta in prezenta lui Nikolai Tokarev, presedintele Transneft, compania de stat care se ocupa de transportul titeiului rus, urmeaza sa ajunga apoi la 50 de milioane de tone de petrol, precizeaza Ria Novosti.

Prima sectiune a conductei Siberia-Pacific, cu o lungime de 2.694 de km si o capacitate anuala de 30 de milioane de tone de petrol, care leaga Taichet (Siberia orientala) de Skovorodino, a fost data in folosinta in decembrie 2009. Aceasta parte a costat circa 378 de miliarde de ruble (8,7 miliarde de euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia tronson petrol, #Rusia petrol Siberia Asia, #Rusia transport petrol Asia , #Rusia