Rusia a devenit actionar cu drepturi depline al Bancii Mondiale

Vineri, 19 Octombrie 2007, ora 11:22
1009 citiri
Rusia a devenit actionar cu drepturi depline al Bancii Mondiale

Potrivit directorului Bancii Mondiale pentru Rusia, Klaus Rohland, Rusia a devenit actionar cu drepturi depline al Bancii Mondiale, informeaza NewsIn.

La inceputul anilor 1990, Rusia considera Banca Mondiala drept o sursa de finantare. "Astazi, Rusia se poate concentra asupra rolului sau de actionar", a declarat Rohland.

In acelasi timp, Banca Mondiala a participat la numeroase proiecte realizate in regiunile rusesti unde a actionat drept sursa de finantare un timp indelungat, dar de asemenea si ca o sursa de expertiza si experienta la nivel international.

"O tara poate fi in acelasi timp actionar, donator si creditor", a precizat Rohland, punand accent pe faptul ca Banca Mondiala are interesul ca un numar cat mai mare de state sa ia parte la procesul propriu de administrare.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.