Richard Branson, scrisoare deschisa catre Putin: Oamenii de afaceri vor o solutie pasnica

Joi, 21 August 2014, ora 16:12
2327 citiri
Richard Branson, scrisoare deschisa catre Putin: Oamenii de afaceri vor o solutie pasnica

Miliardarul Richard Branson si inca 15 importanti oameni de afaceri din intreaga lume s-au pronuntat in favoarea stoparii conflictului Rusia-Ucraina.

Intr-o scrisoare deschisa, Branson si persoane marcante de la conducerea mai multor companii, inclusiv Unilever, eBay, WhatsApp si PayPal au declarat ca vor sa ajute la solutionarea pasnica a crizei, spune CNN.

"Ca oameni de afaceri ingrijorati din Rusia, Ucraina si Occident, incurajam guvernele noastre sa caseasca o solutie pasnica a acestui conflict", se arata in scrisoarea deschisa. "Vrem sa oferim suportul necesar pentru incheierea acestui conflict violent", mai spune Richard Branson.

Pe langa Branson, scrisoare este semnata si de omul de afaceri indian Ratan Tata, laureatul premiului Nobel Muhammed Yunus, fostul presedinte al eBay Jeff Skoll si alti zece importanti oameni de afaceri din Rusia si Ucraina.

Acestia spun ca spera sa fie evitat un nou Razboi Rece si incurajeaza oamenii de afaceri din intreaga lume sa inceapa discutiile poentru oprirea confictului. "Conversatiile, nu conflictele armate, sunt importante in aceasta situatie", spun acestia.

Scrisoarea oamenilor de afaceri vine in conditiile in care tensiunile au luat amploare dupa ce Rusia a anexat regiunea Crimeea. Rebelii pro-rusi au fost acuzati de doborarea cursei aeriana a Malaysian Airlines.

Tarile Occidentale au reactionat la acest conflict si au impus sanctiuni impotriva Rusiei, apreciind ca presedintele Vladimir Putin ii sustine pe rebeli. Ca raspuns la aceste sanctiuni, Rusia a interzis importurile alimentare din USA, Europa si alte tari.

Aceste sanctiuni au afectat mai multe companii, inclusiv pe Adidas si Carlsberg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#richard branson, #scrisoare deschisa, #Rusia Ucraina razboi , #Rusia