Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Relatie disfunctionala? Comertul Rusia-China a scazut cu o treime

Relatie disfunctionala? Comertul Rusia-China a scazut cu o treime


Alianta economica dintre Rusia si China pare sa functioneze doar pe hartie. Ultimele date publicate de Administratia Vamala a Chinei arata ca, in luna august, nivelul schimburilor comerciale dintre cele doua tari a scazut cu aproape o treime.

Fata de luna august a anului trecut trecut, nivel schimburilor comerciale dintre Rusia si China a inregistrat o scadere cu 32,6 procente, valoarea acestora fiind de doar 6,13 miliarde dolari, anunta agentia TASS.

Conform raportului Adinistratiei Vamale de la Beijing, exporturile din China catre Rusia s-au diminuat cu 37, 6%, avand o valoare de 3,631 miliarde dolari, in timp ce Rusia a reusit sa exporte produse de doar 2,499 miliarde dolari, cu 23,8% mai putin decat in urma cu un an.

Aceeasi situatie se observa si in evolutia schimburilor comerciale din primele 7 luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2014, acestea fiind in scadere cu 29,5%, pana la valoarea de 43,814 miliarde dolari.

China a exportat cu 36,3% mai putina marfa in Rusia, valoare fiind de 21,628 miliarde dolari, in timp ce importurile de marfuri rusesti au fost cu 21,2% mai reduse decat in primele 7 luni ale anului trecut, inregistrand o valoare de 22,187 miliarde dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2452 ori