Putin, suparat pe poftele rusilor. Distruge toate alimentele aduse din Occident

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 11:44
7195 citiri
Putin, suparat pe poftele rusilor. Distruge toate alimentele aduse din Occident
Foto: Kremlin

Presedintele Rusiei se vede nevoit sa ia masuri dure cu traficantii de delicatese alimentare de pe piata neagra. Prima a fost branza frantuzeasca descoperita la portile Moscovei.

Acum, toate alimentele supuse embargoului impus de Rusia vor fi distruse imediat dupa confiscare, a anuntat liderul de la Kremlin prin intermediul unui decret semnat saptamana aceasta, arata revista Business Insider.

Suparat pe poftele rusilor

Decretul lui Putin va intra in vigoare incepand cu 6 august si vizeaza marfurile agricole, materia prima si produsele alimentare care sunt incluse pe lista embargoului dictate ca raspuns la sanctiunile economice aplicate Moscovei de Occident.

Noul decret nu se refera si la cantitatile de alimente pe care rusii reveniti in tara de pe continentul american sau din Europa le pot introduce pentru consumul personal.

Problema "consumului personal" este o chestiune cu dus-intors insa, in conditiile in care s-au format adevarate filiere de traficanti de dulciuri, branzeturi fine si bauturi produse in statele occidentale.

La mijlocul acestei luni, un moscovit a fost prins incercand sa treaca prin vama cu 450 de kilograme de branza din Franta.

Marfa i-a fost confiscata si distrusa la ordinul lui Vladimir Putin, insa piata neagra abunda cu produse alimentare din Europa care au capatat brusc aspectul unor marfuri de lux.

Pe perioada primului an de embargou alimentar impus de Rusia, oficialii de la Moscova au raportat 45 de tone de alimente confiscate de pe piata neagra.

Loviti la vanzari

In acelasi timp, protestul fermierilor din Franta derulat zilele acestea impotriva concurentei facute de marfurile din Germana si Spania atrage inca odata atentia asupra pierderilor pe care le provoaca tensiunile inregistrate in relatia UE-Rusia.

O mare vina din scaderea vanzarilor, acuzata de producatorii de branzeturi din Hexagon, o poarta inchderea pietei din Rusia pentru marfurile lor, iar producatorii din alte tari europene sustin ca au incasat lovituri la fel de dure.

Din august 2014 si pana la inceputul acestei veri, tarile din Uniunea Europeana au inregistrat pierderi de 9 miliarde de euro in urma reducerii exporturilor in Rusia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Schema prin care companiile din Rusia ar încerca să scape de sancțiunile occidentale
Comercianții din Rusia și China fac afaceri cu sârmă de cupru, în pofida sancțiunilor vestice, și evită taxele, pretinzând că tranzacțiile se referă la resturi de metale, conform unei...
#sanctiuni economice Rusia, #embargou alimente UE, #pierderi fermieri UE , #Rusia