Oficial PE: Rubla sa fie exclusa din schimburile financiare internationale

Joi, 21 August 2014, ora 11:46
1146 citiri
Oficial PE: Rubla sa fie exclusa din schimburile financiare internationale

Vicepresedintele polonez al Parlamentului European Ryszard Czarnecki a declarat ca Europa trebuie neaparat sa pregateasca sanctiuni profilactice impotriva segmentelor-cheie ale economiei ruse si rubla sa fie exclusa din schimburile financiare internationale, informeaza agentia RIA Novosti, joi in editia rusa online.

"Rubla ruseasca ar trebui sa inceteze sa mai fie o moneda convertibila, rubla ar trebui sa fie exclusa din afacerile financiare internationale", a afirmat Czarnecki, vorbind in poloneza, miercuri in Seimul (parlament) de la Varsovia, potrivit Agerpres

Potrivit lui Czarnecki, "in relatiile cu Rusia ar trebui pregatite in avans sanctiuni preventive pentru a fi proactive".

Czarnecki este vicepresedinte al Parlamentului European nou ales. El a fost ales europarlamentar din Polonia pe lista partidului conservator Lege si Justitie.

SUA si UE nu recunosc realipirea Crimeii la Rusia si acuza Moscova de amestec in afacerile Ucrainei. Rusia neaga aceste acuzatii considerandu-le inacceptabile.

Incepand cu luna martie, tarile occidentale au impus in mod repetat sanctiuni impotriva unui numar de politicieni rusi, oameni de afaceri si companii, amenintand ca vor extinde masurile restrictive. Cel mai recent, utilizarea unor astfel de practici sunt sanctiunile din luna iulie, aminteste RIA Novosti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rubla exclusa schimburi financiare internationale, #rubla moneda convertibila, #Ryszard Czarnecki vicepresedinte PE , #Rusia