Obama ii spune lui Putin ca Washingtonul este gata sa impuna sanctiuni suplimentare

Luni, 17 Martie 2014, ora 08:40
1119 citiri
Obama ii spune lui Putin ca Washingtonul este gata sa impuna sanctiuni suplimentare

Presedintele american Barack Obama a evocat posibilitatea unor sanctiuni suplimentare impotriva Rusiei.

Acesta l-a avertizat pe omologul sau rus Vladimir Putin ca Statele Unite si aliatii lor nu vor recunoaste "niciodata" referendumul desfasurat duminica in Crimeea, informeaza AFP si Reuters, citat de Agerpres.

In timpul unei convorbiri telefonice cu Putin, "presedintele Obama a subliniat ca referendumul din Crimeea, care violeaza Constitutia Ucrainei si a avut loc sub constrangerea interventiei militare ruse, nu va fi niciodata recunoscut de Statele Unite si comunitatea internationala", a mai declarat Casa Alba intr-un comunicat.

Obama a adaugat ca "actiunile Rusiei incalca suveranitatea Ucrainei si integritatea ei teritoriala" si ca "in coordonare cu partenerii nostri europeni, suntem pregatiti sa impunem sanctiuni suplimentare impotriva Rusiei pentru actiunile ei".

Obama i-a mai spus lui Putin ca criza inca ar putea fi rezolvata diplomatic, dar a subliniat ca armata rusa va trebui in primul rand sa-si opreasca "incursiunile" in Ucraina, a mai declarat Casa Alba.

La randul sau, Putin a repetat ca referendumul din Crimeea a fost "in deplina conformitate" cu dreptul international, a anuntat Kremlinul.

Crimeea a aprobat prin referendum duminica realipirea peninsulei la Rusia, un scrutin ce a scos in evidenta divortul profund intre rusi si occidentali, si a trezit poftele separatistilor din estul Ucrainei, noteaza AFP.

#Obama avertisment Putin, #SUA Avertisment Rusia, #referendul Crimeea , #Rusia