NATO: Evident, nu exista incredere in relatiile cu Rusia

Marti, 24 Iunie 2014, ora 14:43
1473 citiri
NATO: Evident, nu exista incredere in relatiile cu Rusia

In mod evident, nu exista incredere in relatiile dintre Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) si Rusia, a declarat, in ajunul reuniunii de la Bruxelles a ministrilor de externe ai tarilor membre in NATO, secretarul general al Aliantei, Anders Fogh Rasmussen, intr-un interviu publicat marti de cotidianul danez Berlingske si citat de ITAR-TASS.

Secretarul general al Aliantei a acuzat Rusia de incalcarea "tuturor legilor internationale" si a subliniat ca aderarea Crimeii 'a creat o noua situatie de securitate in Europa'.

Potrivit lui Rasmussen, Rusia "desfasoara un razboi in Ucraina". "Este foarte clar ce se afla in spatele evenimentelor (din estul Ucrainei) - mana forte a Rusiei", a spus Anders Fogh Rasmussen.

In opinia secretarului general al Aliantei Atlanticului de Nord, "Rusia vede in NATO nu un partener, ci un adversar". "Desigur, trebuie sa ne adaptam", a subliniat Rasmussen.

Din acest motiv, NATO, potrivit lui Rasmussen, isi consolideaza apararea colectiva, inclusiv monitorizarea sporita a spatiului aerian al republicilor baltice, trimite mai multe nave in Marea Baltica si Marea Neagra, desfasoara mai multe exercitii in tarile baltice si in Polonia.

"Vom continua aceasta si vom intreprinde si alti pasi, daca va fi necesar", a spus secretarul general al NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Anders Fogh Rasmussen, #incredere relatii Rusia NATO , #Rusia