Moscova: Parlamentul va adopta toate legile necesare pentru includerea rapida a Crimeii in componenta Federatiei Ruse

Luni, 17 Martie 2014, ora 09:10
1256 citiri
Moscova: Parlamentul va adopta toate legile necesare pentru includerea rapida a Crimeii in componenta Federatiei Ruse
Foto: Serghei Narâșkin, președintele Dumei de Stat / kronpress.ro

Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului federal rus, va adopta 'cat mai curand posibil' o lege ce va permite Crimeii (republica autonoma din sudul Ucrainei) - care a votat cu o majoritate covarsitoare in favoarea alipirii la Rusia, in cadrul referendumului de duminica, considerat ilegal de catre Ucraina si comunitatea internationala - sa adere la Federatia Rusa, informeaza Reuters si Interfax.

"Rezultatele referendumului din Crimeea au aratat in mod clar ca locuitorii peninsulei isi vad viitorul doar ca parte a Rusiei", a declarat pentru Interfax vicepresedintele Dumei si secretarul consiliului general al Rusiei Unite (partidul de guvernamant), Serghei Neverov, comentand rezultatele consultarii de duminica, potrivit Reuters.

Presedintele Dumei de Stat, Serghei Naraskin, a expus duminica seara etapele includerii Crimeii in componenta Federatiei Ruse in cazul unei unui rezultat pozitiv al referendumului.

"Din 2011, este in vigoare Legea cu privire la procedura de acceptare si formarea de noi subiecti. Aceasta defineste cerintele si ordinea' includerii in componenta Federatiei Ruse", a indicat el, intr-o declaratie facuta la postul de televiziune Pervai Kanal, citat de ITAR-TASS.

Astfel, in conformitate cu acest document, daca un stat strain adreseaza Moscovei o cerere privind aderarea la Federatia Rusa si incheierea unui tratat international corespunzator, presedintele Rusiei informeaza ambele camere ale Adunarii Federale, precum si guvernul, iar, daca este necesar, desfasoara consultari.

Apoi, seful statului sesizeaza Curtea Constitutionala pentru a evalua daca tratatul privind includerea unei noi entitati in componenta Federatiei Ruse nu contravine Constitutiei tarii si, in cazul unei decizii favorabile din partea Curtii, acordul international este trimis, spre ratificare, in Duma de Stat, impreuna cu un proiect de lege federala constitutionala, care stabileste numele, statutul si granitele noului subiect.

Daca aceste documente obtin sprijinul Dumei, sunt operate modificari la Constitutia Federatiei Ruse, completata cu numele unuia sau al mai multor subiecti, dupa caz.

Potrivit RIA Novosti, aproximativ 96% dintre alegatorii care au participat la referendumul de duminica privind statutul Crimeii s-au pronuntat pentru alipirea peninsulei la Federatia Rusa, in conformitate cu voturile contabilizate de la trei sferturi din birourile de vot.

'Pentru unirea cu Rusia au votat 95,7% dintre alegatorii care au participat la vot dupa numararea a 100% din buletine la trei sferturi din sectiile de votare', a declarat luni dimineata seful Comisiei pentru referendum, Mihail Malasev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#referendum Crimeea, #Crimeea Rusia, #alipire Crimeea Rusia , #Rusia