Medvedev cere actiuni pentru a se evita "foametea financiar?" a companiilor

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 15:44
1147 citiri
Medvedev cere actiuni pentru a se evita "foametea financiar?" a companiilor

Companiile nu trebuie sa se confrunte cu o "foamete financiara" si guvernul trebuie sa adopte masurile necesare pentru a se asigura ca acestea obtin imprumuturi, a declarat joi presedintele rus Dmitri Medevdev.

"Companiile eficiente si antreprenorii privati nu trebuie sa se confrunte cu o 'foame financiara' si trebuie sa depunem, in acest scop, toate eforturile indispensabile" activitatii lor, a declarat Medvedev, intr-o reuniune guvernamentala, in apropiere de Moscova.


"Astazi, mai mult ca niciodata, este necesara reinstaurarea increderii intre creditori si debitori", a spus el, aluzie la criza financiara internationala.


"Aceasta situatie este observata peste tot in lunme si trebuie sa luam masuri care sa permita rezolvarea problemei la nivel national, mai ales pentru reducerea riscurilor excesive", a adaugat Medvedev. "Datoria noastra este sa facem totul pentru a asigura o dezvoltare stabila a economiei noastre. Vorbesc despre industrie, agricultura, transport si constructii", a adaugat presedintele rus.


"Vom avea suficiente mijlocace pentru acordarea de credite si sustinerea sectorului real", a spus ministrul de finante, Aleksei Kudrin.


Afectata de criza, Rusia a anuntat succesiv masuri pentru a veni in ajutorul sectorului sau bancar, in pana de lichiditati, dar si a altor societati si a pietei sale bursiere. Analistii spun ca este vorba despre un plan de peste 150 miliarde de dolari.