Medvedev ameninta ca va pedepsi companiile Visa si MasterCard. Vezi motivul

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 16:15
2153 citiri
Medvedev ameninta ca va pedepsi companiile Visa si MasterCard. Vezi motivul

Companiile americane Visa si MasterCard vor fi pedepsite pentru participarea la sanctiunile impuse de Statele Unite unor banci si persoane din Rusia, considerate apropiate Kremlinului, a avertizat premierul rus Dimitri Medvedev.

In urma sanctiunilor aplicate de SUA Rusiei ca urmare a anexarii regiunii ucrainene Crimeea in martie, Visa si MasterCard au oprit serviciile de plati pentru mai multe institutii de credit din Rusia, inclusiv Bank Rossia, controlata de un miliardar apropiat presedintelui rus Vladimir Putin, potrivit Mediafax.

Autoritatile de la Moscova au anuntat ulterior ca Rusia isi va crea propriul sistem de plati electronice.

Implicarea operatorilor de plati electronice in sanctiunile impotriva Rusiei "nu va ramane nepedepsita", a declarat Medvedev intr-un discurs in Duma, camera inferioara a parlamentului de la Moscova.

"Este fara indoiala o incalcare a acordurilor existente. Trebuie sa facem ceea ce este necesar pentru a-i aduce la realitate pe operatorii straini in cauza. (...) Trebuie sa raspunda in cadrul actualului sistem de relatii internationale", a spus Medvedev, fara sa specifice natura masurilor avute in vedere.

Statele Unite au anuntat in martie, in contextul anexarii Crimeei de catre Rusia, sanctiuni pentru mai multe zeci de inalti oficiali si oameni de afaceri rusi, precum si pentru Rossia Bank, descrisa de Departamentul de Stat ca institutia de credit preferata a politicienilor rusi.

Visa si MasterCard au oprit, fara preaviz, serviciile de plati prin carduri pentru clientii bancilor rusesti Rossia si SMP, in urma sanctiunilor anuntate de autoritatile de la Washington.

Cele doua companii au reluat ulterior serviciile pentru banca SMP, controlata de fratii Arkadi si Boris Rotenberg, inclusi pe lista persoanelor vizate de sanctiuni.

#sanctiuni Visa, #Rusia ameninta MasterCard, #compania americana Visa , #Rusia