Mechel refinanteaza credite de 2,6 miliarde dolari

Luni, 13 Iulie 2009, ora 13:19
1188 citiri
Mechel refinanteaza credite de 2,6 miliarde dolari

Grupul siderurgic rus Mechel a semnat acorduri de refinantare ale unor datorii pe termen scurt de 2,6 miliarde dolari, a anuntat luni compania, rezolvand o serie de probleme de creditare, relateaza Reuters.

"Pentru moment problema de creditare a fost rezolvata, insa Mechel ar mai putea apela la credite spre sfarsitul anului", a declarat un analist al Uralsib, Nikolai Sosnovsky, adaugand ca viitoarele decizii legate de obtinerea de fonduri ar depinde de veniturile companiei.

Mechel ar putea strange pana la 75 miliarde ruble (2,34 miliarde dolari) prin lansarea unei emisiuni de obligatiuni.

Grupurile siderurgice din Rusia, al patrulea producator de otel din lume, au strans datorii de peste 30 miliarde dolari prin achizitii si majorari ale capacitatii de productie, in ciuda crizei financiare.

Mechel este una dintre cele mai indatorate companii siderurgice ruse, acestea ridicandu-se la 5,8 miliarde dolari la 31 martie 2009, scrie Reuters.

Pe langa majorarea productiei, Mechel a cumparat companii in Kazahstan, Romania, SUA si alte state, in ultimii ani.

Compania siderurgica si miniera Mechel, prezenta si in Romania, a afisat saptamana trecuta pierderi de 691 milioane dolari pe primul trimestru din 2009, din cauza fluctuatiilor valutare si a cererii slabe pentru carbuni.

Vanzarile grupului au scazut cu 49%, la 1,18 miliarde dolari. La sfarsitul lunii decembrie, Mechel a anuntat ca vrea sa scada productia de otel cu 20-25% in 2009, in raspuns la cererea slaba.

Mechel detine in Romania combinatele de la Targoviste si Campia Turzii. Compania, un colos industrial in domeniul otelului si carbunelui, este proprietate a oligarhului rus Igor Ziuzin.

Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
Covrigii sunt gustarea sau chiar o masă pe care românii o preferă zilnic, din comoditate, sărăcie sau grabă. Numărul mare de magazine unde se vând aceste produse este un răspuns la...
#creditare, #mechel, #miliarde , #Rusia

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  2. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. Banii trimiși în țară de românii din diaspora, nivel record. Cu ce sumă au "peticit" deficitul de cont curent al României
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  8. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  9. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"