Tarile est-europene recurg la forte de aparare civile, de teama Rusiei

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 15:36
1610 citiri
Tarile est-europene recurg la forte de aparare civile, de teama Rusiei

Tarile est-europene ingrijorate de atitudinea agresiva a Rusiei recurg la recrutari pentru stagiul militar obligatoriu si militii care sa ajute armata in caz de necesitate.

Krzysztof Nowak este student, nu militar, dar nu iti poti da seama de acest lucru din imaginea pe care o afiseaza. Tanarul in varsta de 22 de ani poarta uniforma poloneza cu insigna si bocanci de armata. El s-a tuns scurt inca de cand tara lui a decis ca abilitatile sale de a trage cu arma ar putea fi necesare pe fondul temerilor de extindere peste granita a conflictului din Ucraina, relateaza DPA, in pagina electronica.

Strabunicul lui Nowak a luptat in miscarea de rezistenta impotriva germanilor, afirma el cu mandrie, adaugand: "Familia noastra este foarte patrioata, daca tara este in pericol, trebuie sa o protejezi".

El nu este singurul care are o astfel de atitudine, nici in Polonia, nici in statele conduse altadata de guverne comuniste aliate Uniunii Sovietice.

Citeste mai departe despre "Ingrijorate de atitudinea Rusiei, tarile est-europene recurg la forte de aparare civile" pe Ziare.com.

#tari baltice masuri Rusia, #tari baltice forte aparare civila, #Polonia forte aparare civila, #masuri aparare Rusia , #Rusia