Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Femeile, varful de lance impotriva coruptiei in Rusia

Femeile, varful de lance impotriva coruptiei in Rusia
Rusii vor introduce patrulele rutiere formate numai din femei. Seful politiei din orasul Volgograd, din sudul Rusiei, a declarat ca decizia a fost luata in urma studiilor care arata ca femeile sunt mai putin inclinate sa accepte mita.Prima noua unitate de politie rutiera formata exclusiv din femei va actiona in centrul orasului. Seful politiei, citat de ziarul Izvestia, a declarat ca 26 de femei politist vor face parte din aceasta unitate.
Aproximativ 35.000 de persoane isi pierd viata in Rusia in urma accidentelor rutiere in fiecare an. Seful politiei din Volgograd a declarat ca femeile interesate de aceste slujbe "nu trebuie sa fie neaparat blonde cu picioare lungi" dar ca ar fi de preferat sa fie femei atractive.

Dar seful politiei din Moscova, Vladimir Pronin, a atras atentia ca in Rusia exista deja patrule de politie din care fac parte si femei si barbati. Problema coruptiei in Rusia pare scapata de sub control, dupa cum releva recent un raport al unei organizatii rusesti.

Printre institutiile cele mai corupte au fost numite cele din invatamant- unde parintii cumpara practic locuri la facultati pentru copii, si armata, unde tinerii platesc ca sa evite sa faca stagiul militar.

Raportul arata insa si ca practica darii de mita e in descrestere in sistemul sanitar si cel de justitie, si chiar ca politia rutiera, cunoscuta ca fiind extrem de corupta, pare sa isi schimbe atitudinea in aceasta problema.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 848 ori