Exportatorii de cereale din fosta Uniune Sovietica vor o cooperare mai apropiata

Duminica, 07 Iunie 2009, ora 17:08
1086 citiri

Companiile de export din statele foste membre ale Uniunii Sovietice ar trebui sa coopereze pentru a crea un bloc comercial al statelor de la Marea Neagra, poate cel mai mare exportator de cereale din lume, au anuntat duminica oficialii regiuni, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Ministrul rus al agriculturii, Yelena Skrynnik, a anuntat ca Ucraina si Kazahstanul ar urma sa se alature Rusiei in demersul sau de imbunatatire a agriculturii pentru a obtine o parte mai mare din piata agricola globala, desi crearea unei asa numite organizatii pentru regiunea Marii Negre ar putea dura peste un an.

 "Propun sa ne alaturam fortele pentru a ne extinde pe piata globala", a declarat Skrynnik in cadrul unui forum in domeniu desfasurat la Sankt Petersburg.

"Ar putea dura unui sau mai multi ani pentru a implementa planurile, dar acestea sunt profitabile pentru toti trei", a mai spus acesta.

Rusia planuieste sa dubleze exporturile de cereale la intre 40 si 50 milioane tone, atunci cand recolta va ajunge la 135 milioane tone in urmatorii 10-15 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii, # export, # cereale , #Rusia