Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Estul Siberiei, un fel de Rosia Montana ruseasca

Estul Siberiei, un fel de Rosia Montana ruseasca


Desi nu duc lipsa de aur, rusii au intensificat mult extractia metalului nobil in ultima vreme.

Faptul se datoreaza in special intensificarii mineritului aurifer in Siberia, unde numai zacamantul din zona Magadan este prevazut sa produca 25% din totalul productiei de aur a tarii.

Explorarea zacamintelor a inceput in anii '40 ai secolului trecut, rezervele confirmate constituie probabil informatii clasificate si nu sunt date publicitatii. Actualul program prevede ca noua capacitate ce urmeaza a fi instalata sa produca 50 tone aur pur pe an, rezultat din prelucrarea a 40 milioane tone minereu - noteaza Pravda.

Capacitatea de extractie nu este stabilita in limitele posibilitatilor zacamantului, ci in limitele locurilor de munca pe care se poate conta, dar si ale unor utilitati ce trebuie create inainte de a incepe exploatarea propriu zisa: depozite de combustibil si lubrefianti, infrastructura, facilitati auxiliare, spatii cu destinatie sociala si indispensabilele masuri de protectie a mediului.

Citeste mai multe despre Estul Siberiei, un fel de Rosia Montana ruseasca pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 6166 ori