Economia Rusiei este inca amenintata de riscuri

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 09:15
1600 citiri
Economia Rusiei este inca amenintata de riscuri

Ministrul rus al finantelor, Alexei Kudrine, a avertizat, miercuri, asupra riscurilor care ar putea afecta economia Rusiei in 2010, ca urmare a masurilor de stimulare a redresarii, chiar si in conditiile in care tara a iesit din recesiune in trimestrul al treilea din acest an, potrivit AFP, citat de NewsIn.

"In trimestrul al treilea, am inceput sa iesim din recesiune", a spus el intr-o conferinta de presa, adaugand ca "incertitudinele sunt in continuare foarte importante" si este nevoie de "vigilenta" in anul viitor.

"Sunt riscuri care au aparut ca urmare a masurilor artificiale de stimulare aplicate si care au afectat deficitul bugetar", a mai spus Kudrin.

Ministrul rus a mai prevenit ca trebuie urmarita cu atentie inflatia, considerata unul dintre principalele pericole anul viitor.

In 2009, inflatia nu va depasi 7,5%, potrivit lui Kudrin, iar la inceputul lui 2010 ar putea avea loc o "crestere sezoniera" a acestui indicator.

Oficialul rus a adaugat ca economia rusa ramane vulnerabila in fata factorilor externi, precum ieftinirea petrolului, restrangerea creditarii, renuntarea la masurile anticriza si riscul unei cresteri mari a datoriilor anumitor state.

In 2009, economia Rusiei e estimata sa scada cu 8,7%.

Rusia a fost puternic afectata de criza economica si financiara mondiala, mai ales dupa scaderea preturilor hidrocarburilor, care reprezinta 60% din totalul exporturilor.

Agentia de rating Standard and Poor's preciza luni ca perspectiva ratingului Rusiei de la negativa la stabila, ca urmare a revenirii mai rapide ca economiei, pe fondul preturilor mai mari ale petrolului. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#economie, # rusia, # riscuri , #Rusia