Crimeea, legata de Mama Rusie printr-un pod de 4,5 kilometri. Lucrarile au inceput deja

Marti, 17 Mai 2016, ora 16:28
4573 citiri
Crimeea, legata de Mama Rusie printr-un pod de 4,5 kilometri. Lucrarile au inceput deja
Foto: Pixabay

In ciuda tensiunilor internationale starnite de anexarea peninsulei Crimeea de la Ucraina, Rusia nu pare sa faca niciun pas inapoi. Un pod ce urmeaza sa lege noul teritoriu inclus in harta tarii de Rusia continentala urmeaza sa fie construit in urmatorii doi ani. Lucrarile au inceput deja.

"Constructia podului a inceput cu partile submarine, dar s-au lucrat si portiuni din partea care ajunge pe uscat. La capatul vestic al insulei Tuzla s-au montat suportii care vor asigura extinderea podului catre mare", au anuntat autoritatile din Crimeea, conform TASS.

Podul Kerci va avea lungimea de 4,5 kilometri, 7 benzi auto si 9 linii de cale ferata, fapt care impune montarea a cate 16 platforme pe toata lungimea podului. 800 de piloni submarini de diverse dimensiuni au fost deja amplasati in apele stramtorii care face legatura intre Marea Neagra si Marea Azov.

Autoritatile federale din Rusia spera ca podul Kerci sa fie deschis pentru masini in decembrie 2018, in vreme ce legaturile feroviare vor deveni operationale abia un an mai tarziu.

Crimeea a intrat in componenta Federatiei Ruse in martie 2014, dupa un referendum in care majoritatea covarsitoare a celor prezenti la vot a optat pentru separarea de Ucraina.

Puterile Occidentale acuza Moscova ca a stat in spatele referendumului si a generat astfel criza din Ucraina. SUA, UE si alte tari aliate au refuzat sa recunoasca peninsula ca fiind parte a Federatiei Ruse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza Ucraina, #pod Rusia Crimeea, #anexare Crimeea, #tensiuni Rusia Occident , #Rusia