Companiile ruse au datorii mai mari de 115 miliarde dolari

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 11:10
1707 citiri
Companiile ruse au datorii mai mari de 115 miliarde dolari

Companiile ruse au solicitat creditorului de stat VEB ajutoare de circa 90 miliarde dolari pentru restructurarea datoriilor externe, a declarat azi presedintele VEB, Vladimir Dmitriev, citat de Reuters.

"Am primit oferte in valoare totala de 90 miliarde dolari", a spus Dmitriev in cadrul Forumului Economic International de la Davos.

VEB a fost desemnata sa distribuie 50 miliarde dolari din bani de la stat pentru ajutarea companiilor rusesti sa-si refinanteze datoriile externe. Circa 11 miliarde dolari au fost deja distribuiti.

Insa nivelul ofertelor arata criza serioasa cu care se confrunta Rusia, a carei economie este estimata de guvern sa se comprime in 2009 pentru prima oara in ultimii zece ani.

Companiile ruse trebuie sa ramburseze anul viitor imprumuturi externe si dobanzi in valoare de 115,7 miliarde dolari, potrivit estimarilor guvernamentale.

VEB, care ajuta la luarea hotararilor privind companiile care supravietuiesc si cele care se prabusesc, a devenit una dintre cele mai puternice formatiuni din Rusia.

#dolari, #care, #miliarde, #VEB, #fost, #externe, #din, #pentru, #valoare, #cele , #Rusia