Compania rusa de stat Rosneft va prelua o participatie la producatorul italian de anvelope Pirelli

Luni, 17 Martie 2014, ora 15:30
1485 citiri
Compania rusa de stat Rosneft va prelua o participatie la producatorul italian de anvelope Pirelli

Compania petroliera Rosneft, controlata de statul rus, urmeaza sa preia o participatie indirecta semnificativa la Pirelli, dupa ce a ajuns la un acord cu un grup de actionari ai producatorului italian de anvelope.

Rosneft va detine 50% dintr-o noua companie care va prelua participatia holdingului Camfin la Pirelli, a anuntat, luni, banca italiana Intesa Sanpaolo, citata de Reuters.

Camfin detine in prezent 20,3% din actiunile Pirelli, potrivit site-ului autoritatii de reglementare a pietei de capital Consob.

Restul actiunilor companiei care cumpara participatia la Pirelli vor fi controlate de alta companie, la care Nuove Partecipazioni, in prezent actionar indirect la producatorul de anvelope, are 80% din actiuni. Bancile italiene Intesa si UniCredit detinute cate 10%.

Conform acordului, compania italiana de investitii Clessidra urmeaza sa vanda actiunile pe care le are la Pirelli.

Pirelli detine in Romania o fabrica de cord metalic la Slatina. Grupul italian mai detine o fabrica de anvelope, tot la Slatina, si o uzina de filtre pentru motoare diesel la Bumbesti Jiu, judetul Gorj.

Pirelli a incheiat, la sfarsitul lunii februarie, un acord cu compania belgiana Bekaert privind vanzarea operatiunilor de cord metalic, care includ cinci fabrici in Italia, Turcia, Romania, China si Brazilia, pentru circa 225 milioane de euro.

Incheierea tranzactiei depinde de obtinerea aprobarilor autoritatilor de reglementare si este asteptata in a doua jumatate a anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia companii Europa, #Rosneft achizitie Pirelli , #Rusia