Ce scrie presa rusa despre spionajul economic de la Moldova Noua

Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 12:45
1322 citiri
Ce scrie presa rusa despre spionajul economic de la Moldova Noua

Presa rusa comenteaza pe larg cazul cetateanului rus retinut pentru spionaj in Romania si prezinta mai ales indoielile diplomatilor rusi de la Bucuresti privind cetatenia persoanei.

"Autoritatile romane l-au invinuit pe un cetatean rus de spionaj economic", anunta site-ul de stiri gazeta.ru. Autorul articolului sustine ca un grup de cetateni romani si un rus sunt invinuiti de spionaj in folosul Rusiei, cativa angajati ai unei firme romanesti transmitand documente clasificate cu informatii despre rezerve de cupru din Romania.

"Romania invinuieste un om de afaceri rus de spionaj industrial", informeaza site-ul de informatii rbc.ru, precizand totodata ca identitatea persoanei retinute inca nu a fost oferita.

In pagina electronica, postul de radio Russkaia Slujba Novostei titreaza: "Cetatenia rusa a persoanei retinute in Romania pentru spionaj deocamdata nu se confirma", prezentand o reactie a ambasadorului rus la Bucuresti, Oleg Malghinov: "Nu putem sa spunem daca este cetatean rus".

Sub titlul "In Romania a fost retinut un spion rus", agentia de stiri Interfax ofera reactia secretarului III al Ambasadei Rusiei de la Bucuresti insarcinat de relatia cu presa, Anatoli Lusakov, care mentioneaza ca autoritatile romane nu au notificat consulatului rus ca la Bucuresti a fost retinut un cetatean rus si "ambasada (Rusiei) a transmis o nota partii romane pentru a clarifica circumstantele retinerii".

"Un cetatean rus suspect de spionaj a fost retinut in Romania", titreaza RIA Novosti, care prezinta reactia unui diplomat rus de la Bucuresti ca ambasada Rusiei verifica informatia privind retinerea unui cetatean rus in Romania, afirmand "Cu asta se ocupa consulul" si sustinand ca este "greu de spus" daca este cetatean rus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spionaj economic Moldova Noua, #spionaj economic presa Rusia , #Rusia