CE: Renuntarea la proiectul South Stream confirma necesitatea diversificarii surselor de aprovizionare ale UE

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 14:44
1667 citiri
CE: Renuntarea la proiectul South Stream confirma necesitatea diversificarii surselor de aprovizionare ale UE
Foto: qmagazine.ro

Abandonarea de catre Rusia a proiectului gazoductului South Stream confirma necesitatea diversificarii surselor de aprovizionare ale Uniunii Europene, a transmis marti Comisia Europeana, informeaza AFP.

'Decizia Rusiei de a opri proiectul South Stream si modul in care aceasta a fost luata confirma cat de importanta este pentru Europa diversificarea surselor de aprovizionare', a declarat vicepresedinta Comisiei responsabila cu bugetul, bulgaroaica Kristalina Georgieva, la o zi dupa anuntul renuntarii la proiect de catre presedintele rus Vladimir Putin,informeaza Agerpres.

'Aceasta noua evolutie va trebui discutata. Evolutia constanta a peisajului energetic este un motiv pentru UE de a construi o Uniune Energetica, printre prioritatile careia se va numara si securitatea aprovizionarilor (cu energie)', a declarat la randul sau, intr-un comunicat, vicepresedintele CE responsabil cu energia, Maros Sefcovic.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat luni, la Ankara, ca Rusia nu poate continua cu proiectul gazoductului South Stream daca Uniunea Europeana se opune acestui proiect. Putin a facut referire la retinerea Comisiei Europene de a-si da aprobarea pentru acest proiect care ar urma sa furnizeze gaz Europei de Sud, via Bulgaria, ocolind Ucraina.

#Comisia Europeana proiectul South Stream, #proiectul South Stream , #Rusia