Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat cheltuiesc rusii pentru modernizarea cailor ferate

Cat cheltuiesc rusii pentru modernizarea cailor ferate


Rusia va investi 562 miliarde de ruble (17 miliarde de dolari) pentru a moderniza doua linii de cale ferata care traverseaza Siberia si Orientul Indepartat, a declarat ministrul Transporturilor, Maxim Sokolov.

Suma de 562 miliarde de ruble este "varianta optima" pentru modernizarea celor doua linii de cale ferata, a spus ministrul, potrivit RIA Novosti.

Capacitatea de transport pe calea ferata transsiberiana, cu o lungime de 9.300 de kilometri intre Moscova si Oceanul Pacific, si pe linia principala Baikal-Amur, care traverseaza Siberia si Orientul Indepartat, ar urma sa creasca cu 55 de milioane de tone in urma modernizarii.

Lucrarile trebuie sa se incheie in 2018.

O suma de circa 10 miliarde de dolari va fi asigurata printr-un program de investitii al companiei de cale ferata detinute de stat, iar alte 3 miliarde de dolari din fonduri guvernamentale.

De asemenea, un fond de rezerva al statului finantat din veniturile din industria petroliera, va contribui cu circa 4 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1382 ori