Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zborurile catre si dinspre Romania majorate cu cel putin 20 de procente in 2007

Zborurile catre si dinspre Romania majorate cu cel putin 20 de procente in 2007
Majorarea cu cel putin 20 de procente de anul viitor va aduce valoarea sumei rezultata din vanzarile de bilete la aproximativ 360 milioane de euro (aproximativ 461 milioane de dolari), a declarat executivul de la International Air Transport Association (IATA), citat de People"s Daily Online.

Anca Apahidean, unul dintre oficialii IATA in Romania si Moldova, a anuntat recent ca vanzarea de bilete pentru zbor a ajuns in Romania la 240 milioane de euro (307 milioane de dolari) in primele noua luni ale anului.

Vanzarea biletelor se estimeaza ca va ajunge anul acesta la 300 milioane de euro (384 milioane de dolari) in cadrul programului de fixare a costurilor (BSP), a mai adaugat Apahidean.

BSP (Billing and Sttlement Plan) este un sistem creat pentru a facilita vanzarea si transmiterea procedurilor IATA, dar si pentru a imbunatatii controlul financiar si traseul banilor pentru companiile aeriene ale BSP.

BSP opereaza in 150 de tari, iar peste 80 de procente din veniturilor aeriene internationale sunt reprezentate de biletele obtinute prin IATA, in cadrul acestui sistem.

In Romania, aproape 80 de procente din vanzarea de bilete sunt operate prin BSP, iar 41 dintre membrii activi in Romania fac parte din acest sistem.

Anca Apahidean a mai adaugat ca liniile aeriene destinate pentru pentru piata din Romania a crescut intr-un an la o medie de 7.

Actualmente sunt 23 de membrii IATA care isi desfasoara activitatea in Romania, incluzand Austrian Airlines, British Airways, KLM, Delta Airlines si Lufthansa.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 744 ori