Videanu: Romania poate avea un rol important pe piata europeana de energie

Marti, 10 Februarie 2009, ora 11:46
1773 citiri
Videanu: Romania poate avea un rol important pe piata europeana de energie

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca Romania poate juca un rol important in UE in domeniul energetic, sustinand ca atragerea de investitii in sistem poate transforma tara noastra in factor de stabilitate si oportunitati.

Ministrul Economiei a sustinut ca atragerea de investitii in domeniul energetic ar putea aduce beneficii economice importante, fara a spune precis cum Romania poate deveni un jucator pe piata energetica europeana.

"Daca Romania poate sa joace pe palierul unui domeniu de excelenta in interiorul UE acela e energia. Energia reprezinta o mare oportunitate pentru Romania si o mare vulnerabilitate si un mare risc. Daca nu investim, nu vom reusi sa valorificam acest potential. Romania este una dintre cele mai echilibrate tari din UE din punct de vedere a ceea ce inseamna productia de energie, pe termo, pe hidro, pe nuclear si de ce nu si pe gaz.

Cred ca acesta e un domeniu care poate sa aduca investitii majore in acest an in Romania pentru a recupera pierderile de piete si totodata sa creeze premisele ca Romania sa joace un rol important in UE ca factor de stabilitate si de oportunitati in aceasta zona", a spus Videanu la dezbaterea "Agenda politica 2009 - Guvernare, alegeri si asteptari sociale".

Videanu a mai spus ca o dovada ca energia are un potential pentru relansarea economica in perioada de criza e faptul ca la nivelul ministerului pe care il conduce sunt foarte multe cereri de parteneriate publice-private in acest domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acest, #care, #domeniu, #joace, #mare, #pentru, #poate, #romania, #spus, #videanu , #Romania