Videanu ar implica Romania si in alte proiecte energetice, in afara de Nabucco

Marti, 18 August 2009, ora 14:00
884 citiri
Videanu ar implica Romania si in alte proiecte energetice, in afara de Nabucco

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, marti, ca Romania ramane deschisa si altor proiecte energetice, in afara de Nabucco, demnitarul neexcluzand o eventuala participare la concurentul ruso-italian South Stream.

Videanu precizeaza insa ca, deocamdata, Romania nu a primit nicio oferta oficiala de a intra in acest proiect.

"Prioritatea zero pentru Romania o reprezinta proiectul Nabucco si va dau si argumentele. Proiectul Nabucco este cel care pentru garantarea securitatii energetice a Romaniei rezolva cele doua mari probleme si anume diversificarea atat a rutelor, cat si a surselor de aprovizionare, ceea ce va duce in mod implicit la asigurarea securitatii energetice", spune Videanu.

Videanu afirma ca, in paralel cu proiectul Nabucco, Romania nu respinge niciun alt proiect care sa consolideze securitatea energetica a Romaniei.

"Specific, pentru South Stream, Romania nu a primit deocamdata niciun fel de invitatie oficiala de a participa la acest proiect. Este ca si cum am spune ca eu ma autoinvit la cineva acasa, sa ma pun la masa", precizeaza ministrul Economiei.

Potrivit ministrul Economiei, deocamdata, Romania este disponibila de a pune toate datele partii ruse, relevante pentru a-si finaliza studiile, in concordanta cu toate acordurile internationale pe care Romania le-a semnat, dar nu se poate pronunta din punct de vedere al acestui proiect, pentru ca nu exista niciun fel de invitatie oficiala de a participa la acest proiect.

Proiectul Nabucco, in care este implicata si Romania, este sprijinit de Uniunea Europeana, ca o solutie alternativa la resursele energetice rusesti. In paralel, Moscova isi propune sa dezvolte impreuna cu Italia proiectul South Stream, vazut ca un concurent pentru Nabucco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#videanu, #romania, #nabucco , #Romania