Uniqa Asigurari a intrat pe piata asigurarilor de viata din Romania

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 16:02
2677 citiri
Uniqa Asigurari a intrat pe piata asigurarilor de viata din Romania

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a autorizat intrarea pe piata asigurarilor de viata a companiei Uniqa Asigurari, prin infiintarea societatii Uniqa Asigurari de Viata SA, a anuntat compania, joi, intr-un comunicat, informeaza NewsIn.

"Prin aceasta actiune, Uniqa isi completeaza gama de produse de asigurari oferite in prezent pietei din Romania de compania Uniqa Asigurari, oferind astfel, pe langa produse de asigurari generale, si asigurari de viata", se arata in comunicatul Uniqa.

Prin decizia CSA, compania Agras Asigurari SA a devenit Uniqa Asigurari de Viata SA si a fost autorizata sa functioneze ca societate de asigurari de viata.

Principalii actionari ai societatii Uniqa Asigurari de Viata sunt Uniqa International Beteiligungs-Verwaltungs GMBH (69,8%) si Uniqa Asigurari (30%).

Uniqa Versicherungen AG detine 0,1189% din actiuni, iar Uniqa International Versicherungs-Holding GMBH - 0,0009%.

Uniqa International Beteiligungs-Verwaltungs GMBH este actionarul majoritar, in urma unui aport de 20,64 milioane lei adus la capitalul social al companiei Agras Asigurari in luna martie.

Uniqa este unul din cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala, care activeaza in Slovenia, Romania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Polonia, Italia, Elvetia, Germania, Liechtenstein, Albania, Macedonia, Kosovo si Muntenegru.

La nivel de grup, Uniqa a inregistrat in 2009 o crestere a primelor brute subscrise cu 1,2%, la 5 miliarde euro.

#asigurari, #csa, #uniqa, #viata , #Romania