Ungaria vrea o decizie politica privind data aderarii Romaniei la Schengen

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 23:20
1104 citiri
Ungaria vrea o decizie politica privind data aderarii Romaniei la Schengen

Obiectivul presedintiei ungare a UE este adoptarea, pana la 1 iulie, a unei decizii politice privind data de intrare in Schengen a Romaniei si Bulgariei, a declarat, sambata, ambasadorul ungar la Sofia, Judith Lang, citat de site-ul Novinite.com. 

Lang a afirmat, intr-un interviu difuzat sambata de postul de radio national de la Sofia, ca Bulgaria si Romania au facut eforturi importante si au rezultate bune in ceea ce priveste indeplinirea criteriilor pentru aderarea la Schengen.

Cele doua tari ar fi urmat sa adere la spatiul Schengen in martie 2011, insa Franta si Germania au apreciat in decembrie ca intrarea lor in spatiul de circulatie fara vize este prematura.

Lang a apreciat ca este necesar ca Romania si Bulgaria continue eforturile pe care le fac si sa renunte la incercarile de a ghici care va fi data aderarii, precizand ca presedintia ungara a UE va sustine deplin cele doua tari.

Ambasadorul ungar a afirmat ca printre prioritatile presedintiei europene se numara si incheierea negocierilor de aderare cu Croatia in prima jumatate a acestui an, precum si integrarea romilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania, #schengen, #aderare, #ungaria , #Romania