Ungaria, raiul cumparaturilor in pragul sarbatorilor de Paste

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 16:15
1230 citiri
Ungaria, raiul cumparaturilor in pragul sarbatorilor de Paste

Romanii raman clienti findeli ai supermarketurilor din Ungaria, datorita produselor mai ieftine, cat si a calitatii marfurilor. In magazinele din apropierea granitei cu Romania, produsele sunt cu 20-30 la suta mai ieftine.

Cu toate ca Ungaria este una din tarile grav afectate de recesiunea economica, a ramas locul preferat pentru shopping pentru romanii din zona de Vest. Supermarketurile vecinilor continua sa atraga datorita preturilor, insa si pentru calitatea produselor. Parcarile marilor magazine din Szeged sunt indicii clare ca printre cumparatori se afla si multi romani.

Am facut un mic sondaj si am ajuns la concluzia ca in medie vin cam o suta de cetateni romani, pe zi. Aici i-am pus doar pe cei care vorbesc limba romana, nu si pe cei care vorbesc maghiara dar locuiesc in Romania. Cei mai multi sunt din judetele Arad, Timis si Caras-Severin. Romanii cumpara in medie cam de 20.000 de forinti", a declarat Szentkiraly Janos, director de vanzari la Tesco Szeged.

Pe primul loc printre produsele cumparate de romani sunt hainele. Pe locul doi se afla solutiile de curatat si de abia pe locul trei se afla alimentele. 

Pentru cei care locuiesc in zona granitei nici nu se pune problema sa mai faca cumparaturile in alta parte, avand in vedere ca Mako, Szeged sau Bekescsaba sunt mai aproape decat orasele de resedinta.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#romani, # ungaria, # cumparaturi, # preturi, # supermarketuri , #Romania