Un nou ''Grand'' va strabate Romania

Luni, 22 August 2005, ora 14:08
1172 citiri

Dupa aproximativ 13 ani de la aparitia primului Jeep Grand Cherokee, in 1992, a venit momentul pentru ca un nou Grand care sa se lupte cu concurentii din segmentul SUV-urilor premium.

Importatorul general al autovehiculelor Chrysler si Jeep, AutoRom a lansat noua versiune Jeep Grand Cherokee si pe piata romaneasca.

Noul Grand Cherokee este cu 27 de centimetri mai lung si cu 30 de centimetri mai lat decat modelul precedent.

SUV-ul poate fi echipat cu patru variante de motorizare din care doar trei sunt disponibile pe piata romaneasca.

Conform tendintei romanilor si nu numai, motorul diesel, V6 de 3 litri care produce nu mai putin de 218 cai putere, va fi unul din cele mai cautate la noul Grand Cherokee.

De asemenea, masina poate fi echipata si cu doua motoare V8 de 4,7 litri ce dezvolta in functie de setarile computerului 227 sau 231 de cai putere.

Transmisia este personalizata in functie de motorizare in asa fel incat sa ofere maximum de confort si economie de carburant in raport cu performantele fiecarui propulsor.

Noua transmisie se adapteaza automat stilului de condus si conditiilor de rulare, schimband treptele la regimuri diferite.

In ceea ce priveste consumul de carburant, acesta se situeaza, pentru masinile echipate cu motoare pe benzina, in jurul a 12 litri in afara orasului, si 20 de litri in oras.

Motorul diesel inregistreaza un consum de 8,6 litri in regim extraurban si 13,1 litri in cel urban.

Pentru cei care nu se uita la consum si vor putere maxima, noul Grand Cherokee poate fi dotat si cu un motor HEMI de 5,7 litri care dezvolta 326 de cai putere.

La interior, noul Cherokee dispune de dispozitiv hands-free Uconnect, sistem de asistenta la parcare, climatizare cu doua zone, monitorizare a presiunii in anvelope, senzori de ploaie, si un sistem electronic care recunoaste presetarile scaunelor, pedalelor si oglinzilor retrovizioare.

Modelul poate fi achizitionat la preturi cuprinse intre 45.000 si 55.000 de euro cu toate taxele incluse.

Banii Nostri