Tymbark Maspex Romania a raportat o cifra de afaceri de 190 milioane RON in 2007

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 13:35
1167 citiri

In anul 2007, compania Tymbark Maspex Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 190 milioane RON, in crestere cu 29% fata de rezultatele raportate in anul 2006. Un procent de 14,7% din cifra de afaceri realizata in 2007 provine din activitatea de export a companiei.Din totalul cifrei de afaceri de anul trecut, 46% a fost obtinut pe segmentul produselor instant, iar 54% pe segmentul sucurilor. Aceasta cifra de afaceri este o confirmare a estimarilor initiale ale companiei, care a prognozat la inceputul anului trecut rezultate foarte bune pentru 2007.


Pana in prezent, Grupul Maspex a realizat investitii cumulate in valoare de aproximativ 32 milioane de euro pentru fabrica de la Valenii de Munte. Aceasta este singura unitate a grupului in care sunt produse atat sucuri, cat si produse instant. Cele mai recente investitii in productie ale Tymbark Maspex Romania s-au ridicat la aproximativ 7 milioane de euro si au fost efectuate pentru linia de PET, odata cu intrarea pe piata pe segmentul bauturilor racoritoare in ambalaj PET.


Pentru anul 2008, Tymbark Maspex Romania si-a propus sa depaseasca cu 20% realizarile din 2007. "Anul 2008 este un an de maturitate pentru compania noastra, deoarece sarbatorim 10 ani de productie Tymbark Maspex in Romania. Pentru acest an, dorim sa ne consolidam pozitia actuala pe piata romaneasca. In plus, avem in vedere marirea capacitatii de productie a fabricii de la Valenii de Munte si dezvoltarea portofoliului de produse." a declarat domnul Krszystof Grabowski, Presedintele Tymbark Maspex Romania.


Sezonul de vara, care devine din ce in ce mai calduros, si-a pus amprenta in mod vizibil asupra vanzarilor, iar majoritatea producatorilor de bauturi au resimtit o crestere in cifra de afaceri. Un alt factor important care isi aduce contributia asupra cresterii cifrei de afaceri Tymbark Maspex il reprezinta orientarea consumatorilor din ce in ce mai mult spre produse sanatoase.